voor volwassenen

cropped-foto-tuin-Kerstmarkt-2.jpg

KERSTMARKT

JAARLIJKS

Ieder jaar organiseert de Helpen een kerstmarkt. Een groot succes zo bleek uit de voorgaande edities, dat hadden we niet voorzien toen we er in 2012 mee startten. Ruim voorafgaand leest u op onze nieuws- en Facebookpagina wanneer de jaarlijkse kerstmarkt gehouden wordt. U leest dan ook hoe en wanneer u zich kunt aanmelden als u interesse heeft in een kraampje.

10.jpg

BILJARTEN

DINSDAGMIDDAG

Elke dinsdag­middag van 13.45 uur tot 17.00 uur wordt er gebiljart in de Helpen. Er is nu een klein groepje biljarters. We kunnen zeker wat aanvulling van nieuwe mensen gebruiken. Kom gewoon een keer langs en doe mee. Inlichtingen bij de secretaris van het bestuur Ine Vlasveld, tel. 06-27151472 of via secretaris@helpmanoost.nl.

IMG_1431.JPG

TYNC YOGA

WOENSDAG & VRIJDAG

Het beoefenen van yoga op de mat draait net als in het echte leven om grenzen verleggen, grenzen bewaken en doorademen als het moeilijk wordt. Yoga is een manier om uit je hoofd en weer in je lijf te komen. Een betere balans te vinden tussen wat je energie kost en dat wat je energie oplevert. De yoga, die ik geef, is dynamisch. In de lessen werken we aan kracht, flexibiliteit, ademhaling, bewustwording en sluiten we af met eindontspanning en meditatie. Meer informatie kun je vinden op www.katinkadebruin.nl.

ccbajlmgijpanmfc.jpg

BINGO

VRIJDAGAVOND / laatste van de maand

Bingo is nog steeds erg populair. Deze avonden zijn altijd goed bezet, en heel gezellig. De mensen komen overal vandaan, jong en oud. Voor veel mensen is dit hun maandelijkse uitje waar ze naar uit kijken. De cadeaus waar om gespeeld wordt, zijn vooral gebruiksvriendelijk. Van cadeaubonnen tot boodschappen en een bloemenronde.

We willen dan ook eenieder uitnodigen om een keer een bingoavond bij te wonen. Het eerste kopje koffie met wat lekkers krijgt u van ons gratis.

Wanneer de Bingo weer georganiseerd wordt, leest u dat op onze website en facebookpagina.

Abstract driehoeken Schilderen

SCHILDEREN

MAANDAG- EN DONDERDAG AVOND

Op maandag- en donderdagavond kunt u als beginnende of ervaren schilder naar de cursussen komen. Deze worden georganiseerd door Martin Scholte. En onderwerpen voor de schilderijen en de stijl waarin je schildert (figuratief, abstract of daar tussenin) zijn vrij.

We schilderen met verschillende materialen: acrylverf, olieverf en aquarel, je wordt individueel begeleidt.  Meer informatie via Martin Scholte: m.j.scholte@planet.nl of 050-3121494.

Chess Board

SCHAKEN

MAANDAGAVOND

Schaakgezelschap Staunton speelt met één team in de 3e klasse KNSB en daarnaast met een aantal  teams in de NOSBO-competitie. Aan de levendige, goed bezochte interne competitie op maandagavond nemen ook leden van Schaakclub Haren deel met wie Staunton een samenwerkingsverband heeft. Op www.sgstaunton.nl vind je meer informatie.

9.png

KLAVERJASSEN

DINSDAGAVOND

Elke dinsdagavond wordt er vanaf 19.00 uur gekaart in de Helpen. Leg je graag een kaartje, dan ben je heel welkom!

Kom uit die stoel en kom eens kijken of het iets voor u is. We kaarten tot 22.00 uur dus u bent op tijd weer thuis. Contacten zijn voor alle mensen belangrijk. En als je het op deze manier kunt doen, des te beter. Voor inlichtingen belt u (050) 5257973.

Schermafbeelding 2019-10-04 om 21.05_edi

VROUWENKOOR
SJANS

DINSDAGAVOND

Sjans is een enthousiast en gezellig vrouwenkoor onder leiding van dirigent en pianist Jos Marcus. Plezier in zingen staat bij ons voorop. We hebben een breed repertoire: pop, volksliedjes en licht klassiek. We repeteren om de week op dinsdag van 19.45 tot 21.45 uur in buurtcentrum De Helpen. Kom gerust eens kijken! We hebben nog ruimte voor nieuwe leden in alle stemgroepen. Meer weten, kijk op www.vrouwenkoorsjans.nl.

Podium Zuid.jpg

PODIUM ZUID/
STERREBOS LIVE

ZONDAG

Elke tweede zondag van de maand een gratis concert bij PodiumZuid/ SterrebosLive. De locatie varieert. De maanden mei t/m september zijn de  optredens in de muziekkoepel in het Sterrebos, van oktober t/m april in het gebouw 'de Helpen'. PodiumZuid/SterrebosLive Live is een activiteit van het wijkcomité Helpman en is te vinden op www.wijkhelpman.nl en op Facebook maar heeft ook een eigen website.

voor
kinderen

>>>