Spelweek 2018

Binnenkort start de voorbereiding van de spelweek 2018, in samenwerking met MFC De Wijert en BSV De Semmelstee (Corpus den Hoorn).

De spelweek (3 dagen) vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie, vanaf 23 juli 2018. We zoeken vrijwilligers voor het meedenken over de organisatie van de spelweek. Meld u aan bij het bestuur van BSV Helpman Oost.

Spelweek 2017, een terugblik:    

Dit jaar werd er weer een gezamenlijke spelweek met MFC de Wijert, Corpus den Hoorn en BSV Helpman-Oost georganiseerd. Het thema was

Maandag 24 juli begonnen we in de eigen wijk met een slootexpeditie bij de tuinen aan de Helperzoom. Er werd gezocht naar waterdiertjes zoals slakjes, torretjes waterspinnen etc. De kinderen waren erg enthousiast want bij iedere schep uit het water was wel wat te ontdekken. De jongste kinderen gingen op zoek naar slakken en mochten bloemen plukken uit de tuintjes. ’s Middags konden ze in circuitvorm allerlei vaardigheden oefenen die nodig zijn voor een expeditie zoals eendjes vangen, toren bouwen, gooien, spijkerslaan en voor een goede conditie springen op het springkussen. Er werd ook nog geknutseld en zo ging iedereen met een leuke dierenhoofdband en een junglesleutelhanger naar huis

 

Dinsdag begon weer in de Helpen er werden petten gekleurd, geschminkt en bootjes gemaakt. Om 12 uur liepen we met z’n allen naar de Wijert om daar echt op expeditie te gaan. De kinderen moesten fruit proeven, kokosnotenvangen, kokosnootgooien, spijkerbroekhangen, water overbrengen, djembé spelen en er stond een enorme stormbaan waar op geklauterd en gesprongen werd. Iedereen deed met veel plezier mee met alle activiteiten.

Woensdag de dag van ons gezamenlijke uitje naar Duinenzathe in Appelscha. Hadden we de eerste 2 dagen nog last van af en toe een bui, die dag scheen de zon volop. In groepjes gingen we het park door. Voor alle leeftijden was er genoeg te doen. De durfals gingen natuurlijk in het spookhuis en de kinderen zonder hoogtevrees probeerden de achtbaan en de hele hoge waterglijbaan uit. De jongsten speelden heerlijk in de speeltuin, de draaimolen en de mini rups. Het was een zeer geslaagde dag en om 4 uur kwamen we weer in Helpman aan. De ouders die stonden te wachten schrokken wel, want er zaten helemaal geen kinderen in de bus. O jee wat nu? Maar gelukkig hoefden ze niet lang in spanning te zitten want iedereen kwam opeens tevoorschijn. Gelukkig maar.

We kijken met z’n allen terug op een zeer geslaagde spelweek.

Alle ouders en vrijwilligers die mee hebben geholpen enorm bedankt voor jullie hulp.

De organisatie spelweek 2017